Informatie

Informatie over waarom het inbedrijfstellen van warmtepompen met behoud van subsidie

De F-gassenwet, officieel bekend als de F-gassenverordening, is een Europese wetgeving die gericht is op het verminderen van de uitstoot van gefluoreerde broeikasgassen (F-gassen). Deze gassen, zoals HFK’s (fluorkoolwaterstoffen), worden vaak gebruikt in koel- en airconditioningsystemen, maar dragen sterk bij aan klimaatverandering.De verordening bevat verschillende maatregelen, waaronder:

  • Lekcontroles: Regelmatige controles om lekken in systemen te detecteren en te repareren.
  • Certificering: Installateurs en bedrijven moeten gecertificeerd zijn om met F-gassen te werken.
  • Beperkingen op gebruik: Er zijn beperkingen op het gebruik van bepaalde F-gassen en er wordt gestreefd naar het gebruik van alternatieve, milieuvriendelijkere koelmiddelen.

De nieuwste versie van de verordening, die in maart 2024 van kracht is geworden, bevat strengere regels en nieuwe verplichtingen voor het gebruik en de controle van deze gassen.

Om als klant een F-gassen gecertificeerd bedrijf te checken op de juiste papieren en of ik voldoe aan alle eisen kunt u  zelf checken op de onderstaande link. Mijn bedrijf is ingeschreven als “Snel Airco’s”

Klik hier voor de check

De inbedrijfstelling kan ik voor uw uitvoeren wanneer u zelf de warmtepomp of airco zelf geheel heeft aangesloten. Ik kom voor de koelleidingen om deze te checken op emissie (lekkage) en zal deze vervolgens goed vacumeren zodat er geen vocht of andere niet condenseerbare gassen aanwezig zullen zijn. Na de inbedrijfstelling draait uw installatie volgens de fabriek voorgescheven energiewaarde. Verkeerde handelingen eindigen in en te hoge energienota en te hard en hinderlijk geluid productie.

Wanneer u zelf de warmtepomp (Split of monobloc) installeert dan kan ik voor u een inbedrijfstelling uitvoeren zodat u aanspraak kunt maken op de subsidie op warmtepompen.

Inbedrijfstellen, aansluiten van de laatste stap: Het inbedrijfstellen van uw airco of warmtepomp